Help-Portrait

Help-Portrait Groningen 2012 in Martiniplaza groot succes!

Ook dit jaar was Kleur Bekennen weer aanwezig bij Help-Portrait Groningen. Ellen Vorenkamp, eigenaar van Kleur Bekennen en docent op het Noorderpoort College was met 15 van haar leerlingen, haarverzorging en schoonheidsverzorging, als vrijwilligers aan het werk voor dit evenement. Zij verzorgden de visagie en haarstyling.

Dit jaar werd Help-Portrait Groningen 2012 weer georganiseerd maar dit keer in Martiniplaza.

Wat is Help-Portrait?

Help-Portrait is een beweging en opgericht door de Amerikaanse fotograaf Jeremy Cowart. Help-Portrait is een internationale community van fotografen die overal in de wereld één keer per jaar bij elkaar komen om hun fotografische vaardigheden terug te geven aan de gemeenschap waarin ze leven.

Op zaterdag 8 december 2012 gingen fotografen van over de hele wereld (meer dan 45 landen) hun krachten bundelen en brengen in hun steden professionele fotografie voor diegenen die zich dat het minst kunnen veroorloven. In Nederland waren er diverse locaties, ook in Groningen. Het hele evenement werd uitgevoerd met vrijwilligers.

Zaterdag 8 december 2012 was Martiniplaza in Groningen de fantastische locatie waar het allemaal gebeurde.

help-portrait

Dit evenement is er niet voor de fotograaf om zijn portfolio te vergroten en ook niet om er een fotoprijs mee te winnen. Nee, dit gaat om de personen en families die het moeilijk hebben. Het enige doel voor het maken van foto’s tijdens Help-Portrait is de waarde van een portretfoto, de liefde die het geeft, aan mensen terug te geven en te verspreiden.

http://www.help-portrait.nl/