Opleiding kleurconsulent

De opleiding Kleurconsulent vormt een goede basis voor iedereen die als Kleurconsulent kleuradviezen wil gaan geven maar sluit ook perfect aan bij bedrijfsactiviteiten op het gebied van mode en beauty. Ook fotografen, sollicitatietrainers of HR-adviseurs profiteren van deze opleiding.

Werkmaterialen

De opleiding Kleurconsulent van Kleur Bekennen is een onafhankelijke opleiding. Je leert te analyseren met het 10 seizoenensysteem maar het is niet verplicht vervolgens kleurenwaaiers of kleurkaarten bij ons af te nemen. Voor de opleiding biedt Kleur Bekennen voor het benodigde werkmateriaal een basispakket bestaande uit analysedoeken en kleurwaaiers. Je hebt tenminste nodig een set van 82 analysedoeken voor de 10 seizoens-typen (8 doeken per seizoen plus zilver en goud) en een set van 10 ColorPocket kleurenwaaiers a 125 excl. BTW. De set analysedoeken worden geleverd met een neutrale analysecape en twee klemmen en deze kost 505 of 650 excl.BTW, afhankelijk van het formaat 30x40 of 60x40.

Certificaat

Iedere deelnemer die theorie en praktijk met succes heeft afgesloten, ontvangt een certificaat en kan daarna zelfstandig kleuradviezen gaan geven.

Lesprogramma en kosten

Is dit de opleiding die past bij jou? Stuur dan een mailtje en ontvang het lesprogramma. De opleidingskosten bedragen € 795,- excl. BTW en werkmateriaal, incl. koffie/thee/lunches, lesboek en examen.

Lesdata

De lesdagen voor de opleiding Kleurconsulent zijn maandag 6 januari, 10 februari, 23 maart, 11 mei 2020 en duurt in totaal 4 lesdagen met daartussen telkens een maand om de stof te oefenen.

 

Meer weten?
Stuur een bericht »

Opleiding stijlconsulent dames

De opleiding Stijlconsulent vormt een goede basis voor iedereen die adviezen wil gaan geven op het gebied van styling van kleding, individueel of aan groepen. Je leert alles over lichaamsvormen en belijning en de modellen kleding die daarbij passen, ook leer je adviseren op het gebied van kledingstijlen en accentueren en camoufleren. Dit leer je te vertalen naar een passend advies afgestemd op de persoonlijke kwaliteiten van je klant. Deze opleiding vormt ook een waardevolle uitbreiding aan kleurconsulenten, personal shoppers of stylisten. In de praktijk en door literatuurstudie kan men zich verder bekwamen in het vak. Tijdens deze opleiding maak je kennis met een aantal analyseprogramma’s. Daarmee kan je zelfstandig stijladvies geven en stijladvies maken.

Werkmaterialen

Een uitgebreid lesboek, wordt exclusief door Kleur Bekennen aangeboden voor deze opleiding.

Certificaat

De opleiding Stijlconsulent Dames wordt afgesloten met het uitwerken van stijladvies voor 5 individuele personen en dit inzenden. Als de adviezen goed zijn bevonden, ontvangt de deelnemer een certificaat. 

Lesprogramma en kosten

Is dit de opleiding die past bij jou? Stuur dan een mailtje en ontvang het lesprogramma. De opleidingskosten bedragen € 795,- excl. BTW en incl. koffie/thee/lunches, lesboek en examen

Lesdata

De data voor opleiding Stijlconsulent zijn maandag 13 januari, 24 februari, 30 maart ,18 mei 2020 en duurt in totaal 4 lesdagen met daartussen telkens een maand om de stof te oefenen. 

 

Meer weten?
Stuur een bericht »

Opleiding stijlconsulent heren

De opleiding Stijlconsulent Heren is een prachtige aanvulling wanneer je naast de dames, ook kledingadvies wilt geven aan heren. De opleiding Stijlconsulent Heren vormt een goede basis en een unieke mogelijkheid om je verder te bekwamen op het styling en imago vakgebied. Het resultaat is een passend advies afgestemd op de persoonlijke kwaliteiten van je klant. Deze opleiding vormt ook een waardevolle uitbreiding aan kleurconsulenten, personal shoppers of stylisten. In de praktijk en door literatuurstudie kan men zich verder bekwamen in het vak. Tijdens deze opleiding maak je kennis met een aantal analyseprogramma’s. Daarmee kan je zelfstandig individuele adviezen.

Werkmaterialen

Een uitgebreid lesboek, wordt exclusief door Kleur Bekennen aangeboden voor deze opleiding.

Certificaat

De opleiding Stijlconsulent Heren wordt afgesloten met het uitwerken stijladvies voor 5 individuele personen en dit inzenden. Als de adviezen goed zijn bevonden, ontvangt de deelnemer een certificaat. 

Lesprogramma en kosten

Is dit de opleiding die past bij jou? Stuur dan een mailtje en ontvang het lesprogramma. De opleidingskosten bedragen € 395,- excl. BTW en werkmateriaal, incl. koffie/thee/lunches, lesboek en examen. 

Lesdata

De lesdagen voor de opleiding Stijlconsulent Heren zijn maandag 20 januari, 2 maart, 20 april 2020 en beslaat in totaal 3 lesdagen met daartussen telkens een maand om de stof te oefenen.

Meer weten?
Stuur een bericht »

Opleiding image consultant

Imagoconsulent is een beroep met veel mogelijkheden. Een groot voordeel is dat je je tijd zelf kunt indelen. Het is dan ook ideaal voor vrouwen met schoolgaande kinderen, die iets voor zichzelf willen opbouwen. Het werk als Image Consultant laat zich ook uitstekend combineren met andere beroepen zoals bijvoorbeeld loopbaanbegeleider, re-integratie coach, schoonheidsspecialiste, kapper, eigenaar van een modezaak.

Als Image Consultant kun je ook uitstekend een tweede carrière opbouwen. Steeds vaker kiezen vrouwen ervoor na hun pensionering actief te blijven. Werken als Image Consultant biedt alle kansen om midden in de samenleving te blijven. Het geeft veel voldoening om adviezen te geven op het gebied van kleur en stijl van kleding. Er is dan ook geen leeftijdsgrens aan dit beroep. Bovendien is er een steeds groeiende 50 plus markt. Vrouwen willen er een levenslang leuk uitzien.
 

Werkmaterialen

Een uitgebreid lesboek, wordt exclusief door Kleur Bekennen aangeboden voor deze opleiding.

Diploma

Na succesvolle afronding van de 11-daagse opleiding ontvang je het diploma Image Consultant.

Lesprogramma en kosten

Is dit de opleiding die past bij jou? Stuur dan een mailtje en ontvang het lesprogramma. De opleidingskosten bestaat drie modules de totale kosten bedragen € 2.215,- incl.. BTW incl. koffie/thee/lunch, lesboek en examen.

I   Opleiding Kleurconsulent* (4 dagen) € 795,-
II  Opleiding Stijlconsulent Dames (4 dagen) € 795,- 
III Opleiding Stijlconsulent Heren (3 dagen) € 625,- 
Bij gelijktijdige inschrijving voor de totale opleiding betaal je € 2.045,- incl. BTW.

* Bijkomende kosten voor werkmateriaal opleiding Kleurconsulent:
82 analysedoeken € 505,- / € 650,- (afhankelijk van formaat)en set van 10       
ColorPocket kleurenwaaiers € 125,-. 
Voor de opleidingen Stijlconsulent behoeft geen werkmateriaal te worden 
aangeschaft.

Lesdata

De lesdagen voor de opleiding Imagoconsulent zijn maandag 6 januari, 13 januari, 20 januari, 10 februari, 24 februari, 2 maart, 23 maart, 30 maart, 20 april, 11 mei, 18 mei 2020

 

Meer weten?
Stuur een bericht »

Verdiepingscursus kleurpersoonlijkheid

Verdiepingscursus Kleurpersoonlijkheid voor imageprofessionals die kleuradviezen geven. Het doel van de cursus is om een authentieke stijl te ontwikkelen waarin jouw unieke kleurpersoonlijkheid tot zijn recht komt en jouw signatuur laten zien. 
Tijdens de verdiepingscursus Kleur leer je het kleuradvies te verfijnen zodat het kleuradvies nog completer en waardevoller wordt. Je leert hoe je samen met je klant komt tot een eigen persoonlijk kleurbeeld waar je klant zich lekker in voelt. Afhankelijk van de gelegenheid kiest zij haar kleuren, telkens met behoud van authenticiteit.

 

Werkmaterialen

Deze cursus is inclusief lesmateriaal en lesboek.

Lesprogramma en kosten

Voor deze cursus is het nodig dat je een opleiding Kleurconsulent hebt gevolgd. Wil je jouw kennis als Kleurconsulent verdiepen met deze cursus? Stuur dan een mailtje en ontvang alle informatie over het lesprogramma en data. De kosten bedragen € 395,–, exclusief BTW, inclusief koffie/thee/lunch. 

Lesdata

De lesdagen voor de verdiepingscursus Kleurpersoonlijkheid zijn maandag 27 januari, 9 maart, 6 april 2020 en duurt in totaal 3 lesdagen met daartussen telkens een maand om de stof te oefenen.

Meer weten?
Stuur een bericht »

Verdiepingscursus stijlpersoonlijkheid dames

Onderstreep je persoonlijkheid met jouw unieke ‘eigen’ stijl oftewel: ‘brand yourself’. Tijdens de verdiepingscursus Stijlpersoonlijkheid Dames leer je het stijladvies te verfijnen zodat het stijladvies nog completer en waardevoller wordt. Je leert hoe je samen met je klant komt tot een eigen persoonlijke kledingstijl waar je klant zich lekker in voelt. Afhankelijk van de gelegenheid kiest zij haar kleding, telkens met behoud van authenticiteit.
Je leert over alle facetten van persoonlijke stijlexpressie en gaat tijdens de cursus met deze informatie werken om je eigen persoonlijke stijl te ontwikkelen. Een stijl die kenmerkend is; jouw signatuur!

 

Werkmaterialen

Deze cursus is inclusief lesmateriaal en lesboek.

Lesprogramma en kosten

Voor deze cursus is het nodig dat je een opleiding Stijlconsulent hebt gevolgd. Wil je jouw kennis als Stijlconsulent verdiepen met deze cursus? Stuur dan een mailtje en ontvang alle informatie over het lesprogramma en data. De kosten bedragen € 395,–, exclusief BTW, inclusief werkmap en koffie/thee/lunch. 

Lesdata

De lesdagen voor de verdiepingscursus Stijlpersoonlijkheid starten najaar 2020 weer. De cursus duurt in totaal 3 lesdagen met daartussen telkens een maand om de stof te oefenen.

Meer weten?
Stuur een bericht »

Trainingen

Kleur Bekennen organiseert regelmatig trainingen en opfrisdagen voor image professionals. Tijdens deze trainingen ontmoet je collega’s en vakspecialisten. Samen kunnen we onze kennis delen en vooral veel inspiratie opdoen. Ben je geïnteresseerd in het volgen van een (aanvullende) training op het gebied van make-up, glans en contrast of feng shui in fashion, stuur dan een mailtje en je ontvangt het programma.

  • Training make-up
  • Training glans
  • Training feng shui in fashion
Meer weten?
Stuur een bericht »